Geplaatst op

TRIAL and ERROR

trouwkaartRealistisch, grafisch of een illustratief karaktertje… een van de vragen, die oprees tijdens het ontwerpen van een persoonlijke & symbolische trouwkaart.
Voor het uiteindelijke kaartje, werd het een strookje a la pasfoto-automaat, vastgemaakt met ouderwetse fotohoekjes. Detail, het gebruikte kaartpapier was met de handgesneden uit een vergeeld oud boek over Groningen. Op de zijkanten van het stevige papier, een glimp van goudverf. Op een hoek ruitjespapier uit een oud schriftje pronkte de gestempelde trouwdatum. De tekstuele informatie, gedrukt op kalkpapier werd met de naaimachine, op het gestempelde papier met een afdruk van een plattegrond Groningen, erop genaaid. En last but not least, werd het Paisley teken gedrukt op kalk papier erop genaaid. Hoe het definitieve ontwerp eruitzag, laat ik dezer dagen zien. Tot dan!