Geplaatst op

wijkproject

De kinderen van groep 3 op de Aquarel maakten vandaag kennis met het wijkproject ‘Kijk eens’. Volgend schooljaar, 2020/21 krijgen alle basisschoolkinderen van groep 3, die onderwijs volgen op een van de 6 basisscholen in de AA-landen een eigen prentenboek met geïllustreerde verhalen uit de wijk. Het project ‘Kijk eens!’ wil kleine en grote buurtbewoners uit de AA-landen kennis laten maken met de biodiversiteit – wat groeit en bloeit – in hun verbazingwekkende leefomgeving. Uitgangspunt is: ‘Wat je niet weet, zie je niet!’ Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door buurtcultuurfonds, het hervormd weeshuis en premie op actie.

Vandaag ging ik in gesprek met de kinderen over: ‘Wat valt je op in de wijk?’ Wat is hun favoriete plek? Wat is de leukste straat of plek om te sporten? Waar worden zij ontzettend blij van, als zij in hun wijk de AA-landen zijn?

Op iedere geval beleven in het prentenboek, dat volgend jaar verschijnt, tientallen personages grote en kleine avonturen in de wijk AA-landen.