Geplaatst op

in beeld vangen

Experimenteren, waarnemen en in beeld vangen. Voor mijn kaartontwerpen schets ik niet altijd. Meestal is het ‘trial and error’. Voor het prentenboek Allemaal Aa-landen was dat anders. Hiervoor maakte ik juist heel veel schetsen, van kleine & grote mensen, flora & fauna en heel veel huizen. Hier een aantal schetsen van de kinderen en juf Anne uit het verhaal. Aangezien het o.a. een zoekboek is en de tweeling Melle & Moos en alle andere kinderen uit hun klas op iedere bladzijde langskomen. Verder verandert de kleding om de 3 bladzijdes, een nieuw seizoen is aangebroken. Het verhaal start in september en eindigt in augustus met een groot feest. De herfst, winter, lente en zomer passeren en zo de kleding van de kinderen. Een beste klus, echter het schetsen en vastleggen hiervan hielp enorm. Ben je benieuwd naar het boek, het is te bestellen in de webshop op katjakaduk.nl. Zodra de deuren weer open mogen ook bij de stadkamer en boekhandel Wanders in de Broeren.