Geplaatst op

Meispread Allemaal Aa-landen

Op deze laatste dag van mei een paar wist je datjes over de meispread van Allemaal Aa-landen, onze groene wijk van Zwolle. Kan je de blikvanger van de Aa-landen, een soort boot met 5 mensfiguren vinden? Het is gemaakt door kunstenaar Wendela Gevers Deynoot in 2005. En WIST JE DAT, de Aa-landen loop groot en klein hardloopliefhebber trekt. De Aa-landen loop is een wegwedstrijd van 5 en 10 kilometer. Start en Finish is op het schoolplein van het Meander College. Het is nog even afwachten wanneer weer het startschort van de Aa-landen loop zal klinken. Verder zie je de wijkagent Henri, inmiddels met pensioen en opgevolgd door zijn collega’s Johan en Nienke. En aanstaand weekend is het alweer Pinksteren. Wist je dat er volop pinksterbloemen bloeien in de Aa-landen en dat de vlinder, het oranjetipje haar oranje eitjes vlak onder de bloemetjes van de pinksterbloem legt? Als de eitjes rupsen geworden zijn, smullen ze namelijk van het zaad van de pinksterbloem. En last but not least, op iedere bladzijde beleven ekster en eekhoorn hun eigen verhaal. Heb jij beide al gespot?

Wil je de plek uit het boek in het echt opzoeken, dat kan! De coördinaten zijn:grasveld Meandercollege/blik op winkelcentrumBreedtegraad 52.53519585324594 | Lengtegraad 6.1084488

Verder is er nog veel meer te ontdekken in Allemaal Aa-landen, onze groene wijk in Zwolle. Kom meer te weten over een stukje geschiedenis, natuur en stedenbouwkunde in dit grote 26 cm x 27,5 cm hardcover boek, inclusief met doe- en zoekopdrachten. Voor jong en oud om erop uit te gaan. Allemaal Aa-landen is te verkrijgen bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Centrum, Winkel van Astrid en via de webshop katjakaduk.nl

Trouwens de Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur. Het motto is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2021. Hup, met het boek onder de arm de natuur in.