Geplaatst op

Junispread Allemaal Aa-landen

Prentenboek Allemaal Aa-landen Onze groene wijk in Zwolle * ISBN/EAN: 978-90-9033573-5

Zomers. Juni ligt alweer een week achter ons en juli is volop in bloei. In de junispread van Allemaal Aa-landen, onze groene wijk van Zwolle zie je veel groen en is de zomer al te proeven. De kinderen, juf Anne en natuurgids Gerrit zijn onderweg naar het Park Aa-landen en razen even uit bij het grasveld van het Meandercollege. Jip en Joan wonen inmiddels ook in de wijk en zijn de nieuwe buurkinderen van Melle en Moos. Kijk je goed, dan zie je de verhuiswagen net als wijkagent Henri op zijn fiets langs de Zwarterwarterallee rijden.

Trouwens, zie je bij het galerijwoningencomplex een monumentale wandkunst? Decennialang was de kunstenaar van het werk aan de Spui- en Biesboschflat onbekend, zoals je het ook in het boek kunt lezen. Uiteindelijk bleek dat het kunstwerk in de jaren negentig is overgeheveld vanuit een ministeriegebouw in Den Haag. Het werk is van de beeldend kunstenaar Titus Leeser en prangt al 30 jaar in Zwolle in de hoogte bij weer en wind. WIST JE trouwens DAT, de pluisjes van de paardenbloem door de wind wel kilometers hoog door de lucht zweven? Echte mini parachutes! En de paardenbloem zit bomvol mineralen en vitaminen. Je kunt er zelfs paardenbloemthee van trekken. De jonge bladeren van de paardenbloem kan je eten als sla. Ook deze kan je vinden op de junispread. Klein detail, ieder kind heeft passend bij zijn kleding een passende totebag in het boek. Kijk maar goed!

Wil je de plek uit het boek in het echt opzoeken, dat kan! De coördinaten zijn:grasveld Meandercollege/basisschool het StroomdalBreedtegraad 52.529148 | Lengtegraad 6.104768

Verder is er nog veel meer te ontdekken in Allemaal Aa-landen, onze groene wijk in Zwolle. Kom meer te weten over een stukje geschiedenis, natuur en stedenbouwkunde in dit grote 26 cm x 27,5 cm hardcover boek, inclusief met doe- en zoekopdrachten. Voor jong en oud om erop uit te gaan. Allemaal Aa-landen is te verkrijgen bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Centrum, Winkel van Astrid en via de webshop. Trouwens de Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur. Het motto is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2021. Hup, met het boek onder de arm de natuur in.