Geplaatst op

Junispread Allemaal Aa-landen

Prentenboek Allemaal Aa-landen Onze groene wijk in Zwolle * ISBN/EAN: 978-90-9033573-5

Zomers. Juni ligt alweer een week achter ons en juli is volop in bloei. In de junispread van Allemaal Aa-landen, onze groene wijk van Zwolle zie je veel groen en is de zomer al te proeven. De kinderen, juf Anne en natuurgids Gerrit zijn onderweg naar het Park Aa-landen en razen even uit bij het grasveld van het Meandercollege. Jip en Joan wonen inmiddels ook in de wijk en zijn de nieuwe buurkinderen van Melle en Moos. Kijk je goed, dan zie je de verhuiswagen net als wijkagent Henri op zijn fiets langs de Zwarterwarterallee rijden.

Trouwens, zie je bij het galerijwoningencomplex een monumentale wandkunst? Decennialang was de kunstenaar van het werk aan de Spui- en Biesboschflat onbekend, zoals je het ook in het boek kunt lezen. Uiteindelijk bleek dat het kunstwerk in de jaren negentig is overgeheveld vanuit een ministeriegebouw in Den Haag. Het werk is van de beeldend kunstenaar Titus Leeser en prangt al 30 jaar in Zwolle in de hoogte bij weer en wind. WIST JE trouwens DAT, de pluisjes van de paardenbloem door de wind wel kilometers hoog door de lucht zweven? Echte mini parachutes! En de paardenbloem zit bomvol mineralen en vitaminen. Je kunt er zelfs paardenbloemthee van trekken. De jonge bladeren van de paardenbloem kan je eten als sla. Ook deze kan je vinden op de junispread. Klein detail, ieder kind heeft passend bij zijn kleding een passende totebag in het boek. Kijk maar goed!

Wil je de plek uit het boek in het echt opzoeken, dat kan! De coördinaten zijn:grasveld Meandercollege/basisschool het StroomdalBreedtegraad 52.529148 | Lengtegraad 6.104768

Verder is er nog veel meer te ontdekken in Allemaal Aa-landen, onze groene wijk in Zwolle. Kom meer te weten over een stukje geschiedenis, natuur en stedenbouwkunde in dit grote 26 cm x 27,5 cm hardcover boek, inclusief met doe- en zoekopdrachten. Voor jong en oud om erop uit te gaan. Allemaal Aa-landen is te verkrijgen bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Centrum, Winkel van Astrid en via de webshop. Trouwens de Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur. Het motto is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2021. Hup, met het boek onder de arm de natuur in.

Geplaatst op

PRENT&boek bij ZINKwit

Bij de laatste PRENT&boek les bij ZINKwit pakte ik samen met de cursisten schaar, posca marker en kleurpotlood. Wat waren de uitkomsten verrassend en wat was iedereen gedreven bezig. En wat waren het creatieve uitkomsten. Zie het onverwachte onder ogen. Onderzoeken, verkennen en ontdekken. Bij experiment is het telkens weer reizen met een onverwachte bestemming! Wil jij creatief vooruit? Durf je een nieuwe uitdaging aan met al zijn ups en downs? Creëer en vlieg!In het najaar start een nieuwe PRENT&boek cursus bij ZINKwit. Benieuwd? Kijk dan voor meer informatie op zinkwit.nl

Geplaatst op

Creatieve boost!

Maandagavond bij PRENT&boek: creativiteit stimuleren door kaders los te laten. Deze keer stond op het programma: stempels maken en patronen ontwerpen. Ik kon het niet laten om mijn gedrukte voorbeeld thuis verder uit te werken met pastel en kleurpotlood. Wederzijds inspireren, samen creatief bezig zijn, in de flow zijn, wat een creatieve boost!

Geplaatst op

Meispread Allemaal Aa-landen

Op deze laatste dag van mei een paar wist je datjes over de meispread van Allemaal Aa-landen, onze groene wijk van Zwolle. Kan je de blikvanger van de Aa-landen, een soort boot met 5 mensfiguren vinden? Het is gemaakt door kunstenaar Wendela Gevers Deynoot in 2005. En WIST JE DAT, de Aa-landen loop groot en klein hardloopliefhebber trekt. De Aa-landen loop is een wegwedstrijd van 5 en 10 kilometer. Start en Finish is op het schoolplein van het Meander College. Het is nog even afwachten wanneer weer het startschort van de Aa-landen loop zal klinken. Verder zie je de wijkagent Henri, inmiddels met pensioen en opgevolgd door zijn collega’s Johan en Nienke. En aanstaand weekend is het alweer Pinksteren. Wist je dat er volop pinksterbloemen bloeien in de Aa-landen en dat de vlinder, het oranjetipje haar oranje eitjes vlak onder de bloemetjes van de pinksterbloem legt? Als de eitjes rupsen geworden zijn, smullen ze namelijk van het zaad van de pinksterbloem. En last but not least, op iedere bladzijde beleven ekster en eekhoorn hun eigen verhaal. Heb jij beide al gespot?

Wil je de plek uit het boek in het echt opzoeken, dat kan! De coördinaten zijn:grasveld Meandercollege/blik op winkelcentrumBreedtegraad 52.53519585324594 | Lengtegraad 6.1084488

Verder is er nog veel meer te ontdekken in Allemaal Aa-landen, onze groene wijk in Zwolle. Kom meer te weten over een stukje geschiedenis, natuur en stedenbouwkunde in dit grote 26 cm x 27,5 cm hardcover boek, inclusief met doe- en zoekopdrachten. Voor jong en oud om erop uit te gaan. Allemaal Aa-landen is te verkrijgen bij Waanders in de Broeren, Stadkamer Centrum, Winkel van Astrid en via de webshop katjakaduk.nl

Trouwens de Kinderboekenweek 2022 gaat over natuur. Het motto is: Gi-ga-groen! De Kinderboekenweek duurt van 5 t/m 16 oktober 2021. Hup, met het boek onder de arm de natuur in.

Geplaatst op

Puzzelstukjes

De afgelopen 2 jaar werd er in Nederland flink gepuzzeld. Niet gek, aangezien puzzelen je geheugen verbeterd en het rustgevend is. En het schijnt dat je het geluksstofje dopamine aanmaakt tijdens het puzzelen. Leuk idee om dan een mijlpaal zoals het 20 jarig bestaan van je onderneming te vieren met een persoonlijk cadeau voor je contacten. Het werd een geïllustreerd portret van het kantoor, een stukje Hattem en de opdrachtgever en zijn team, in de vorm van een puzzel. Gisteren tijdens het jubileumfeest was het dan zover en kregen alle relaties een puzzel overhandigt. Hier vallen de puzzelstukjes op iedere geval in elkaar. Als vanouds nostalgisch plezier.